Ssandra3108 » Specials » Borstwering
Ssandra3108: Informatie van A tot Z

Borstwering: welke soorten gevelbekleding zijn er?

Gevelbekleding is er in verschilende materialen. Wie de gevel gaat renoveren kiest graag voor duurzame, onderhoudsvriendelijke borstwering. Veel soorten kunststof borstwering, zoals steenstrips en gevelplaten van natuursteen hebben deze kenmerken. Uw gevel is met de meeste bekleding weersbestendig, goed geïsoleerd en beschermd. Kunststof borstwering op de gevel is populair en duurzaam, toch zijn er meer mogelijkheden voor uw gevel.
Borstwering is er in veel verschillende soorten materiaal. Tegenwoordig oogt gevelbekleding heel natuurlijk door structuur van het hout en het motief van de steen. We bespreken onder meer de mogelijkheden en materialen van borstwering voor de gevel van woning en gebouw, dakkapel, tuinhuis, chalet, recreatiewoning en woonboot. Wie de gevel wil renoveren wil graag kwaliteit. De kwaliteit bestaat dan uit de mate van duurzaamheid, weersbestendigheid (UV-bestendig, slag- en stootbestendig en waterdichtheid) en sterkte. Goede gevelbekleding is ook onderhoudsarm.

Verder moet borstwering een decoratieve functie hebben: de platen, al dan niet van kunststof, horen de woning of een gebouw mooi te doen ogen en een natuurlijke uitstraling te hebben. De soorten bekleding voor de gevel zijn onder meer: kunststof, houtvezel, composiet, steenmotief, steenstrips. De laatste twee soorten lijken erg op natuursteen.

Om een goede keuze te maken, wil je weten welke soorten borstwering er zijn en wat de kenmerken zijn. Dit is een belangrijke stap in een succesvolle renovatie van de gevel. De gevel van je huis of gebouw is je visitekaartje en daarom moet men informatie over de voordelen, nadelen, kenmerken, kwaliteit en duurzaamheid van de verschillende soorten weten.

Soorten gevelbekleding zijn onder meer Vinilyt, Vinybrick steenstrips, Zierer steenstrips, Miks (composiet), Milexx (composiet), Naturetech (houtvezel), Tapco (sierluiken), Milyt, Eurotexx (volschuim).
Borstwering: welke soorten zijn er?

Borstwering: welke soorten zijn er?

Borstwering is er in veel soorten en kleuren. Kunststof borstwering is het populairst. Opvallend aan de gevelbekleding van tegenwoordig is de natuurlijke uitstraling van houtstructuur en steenmotief.…
Gevel renoveren: soorten gevelbekleding

Gevel renoveren: soorten gevelbekleding

De gevel van je huis is tevens het gezicht van je huis, het visitekaartje. Hoe een gevel onderhouden is laat toch een indruk achter van de mensen die er wonen. Gevelbekleding is er in verschillende ma…

Gevelbekleding van Milin: duurzame borstwering

Borstwering voor woning of gebouw heeft een beschermende, isolerende functie maar doet een pand ook fraaier ogen. Milin levert duurzame en onderhoudsarme gevelbekleding in verschillende materialen. U…
Gepubliceerd door Ssandra3108 op 13-12-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!